Eerste weekend afgesloten

Het eerste weekend  van het 50e Peltoernooi is met succes afgesloten. Zaterdag traden een zestal slagwerkorkesten voor het voetlicht. Maar liefst drie orkesten wisten de beoordeling “zeer goed” in de wacht te slepen. Jurylid Jo Zinzen kende deze kwalificatie toe aan de slagwerkorkesten uit Grubbenvorst, Asten (Jong Nederland) en Milheeze. De beoordeling “goed” viel ten deel aan de slagwerkorkesten uit Roggel (schutterij St. Paulus) en Someren-Heide (St. Jozef). Slagwerkgroep Excelsior Zeilberg behaalde de beoordeling ruim voldoende tot goed.

Op zondag was het de beurt aan 9 Ha-Fa-orkesten.  Fanfare Concordia Meterik kreeg van jurylid Pierre Kuijpers de beoordeling goed tot zeer goed. Beoordeling goed was er voor St. Lucia Neeritter en Somerens Lust Someren.  Muziekverenigingen uit Oploo en Maasniel werden beoordeeld als ruim voldoende tot goed. De orkesten  uit Kaatsheuvel, Neerkant, Nederasselt en  Oss behaalden de beoordeling Ruim Voldoende.

Het toernooi wordt voortgezet op 25 en 26 juni a.s.

Facebooktwittermail