Peeltoernooi met een gouden randje

Het Peeltoernooi, ontstaan in 1967 op initiatief van meister Martin Rongen, beleeft in de weekenden 18-19-25 en 26 juni 2016 zijn 50e editie.

Evenals voorgaande jaren vindt het toernooi plaats in zalencentrum d’n Binger aan het Alexanderplein in Meijel. De juryleden zijn Dhr. Jo Zinzen slagwerk en dhr. Pierre Kuijpers hafabra.

Bij de afsluiting van het toernooi op zondagavond 26 juni zal aandacht worden gegeven aan het jubileum. Hiervoor is een speciaal muziekwerk in studie bij een samengesteld slagwerkorkest uit de gemeente Peel & Maas en de muziekvereniging St.Cecilia uit America. De muzikale leiding berust bij de dirigenten Wil van Horck en Frank Steeghs.

Daarnaast is er een actie gestart voor de aanschaf van een dirigentenlessenaar door het Peeltoernooi. Alle deelnemende vereniging hebben via een brief het verzoek gekregen om een bijdrage te leveren voor deze aanschaf. Bijdragen zijn nog steeds welkom.

Inschrijving voor het jubileumtoernooi is vanaf medio november mogelijk via deze site.

Facebooktwittermail